Sometimes it all gets a little too much

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja detta inlägg eller egentligen ens varför jag skriver det. Jag vill väl egentligen bara förklara för er varför jag vart så frånvarande och när jag väl har varit närvarande så har jag inte varit det på det sättet som jag vill. Jag vill sprida en positiv energi och jag vill känna glädje när jag bloggar. Jag vill längta till jag ska blogga nästa gång och jag vill känna att jag har skrivit ett bra inlägg när jag väl har skrivit det. Det har jag inte gjort. 

Som många av er redan vet så ska jag opereras för andra gången inom ett år nu om 6 dagar. De flesta i min omgivning säger till mig att jag redan har gjort detta en gång så vad ska jag vara rädd för? Grejen är den att denna gång handlar det inte om rädsla för operationen och det faktum att jag ska sövas. Denna gång handlar det om rädsla för psyket under rehabiliteringen. Den rädslan jag känner i min kropp nu är tio gånger värre än den jag kände innan förra operationen. 
 
Innan förra operationen alltså 26 januari 2015, så hade jag panikångest och dödsångest skulle man kunna säga så jag var ledsen då och då (mest på kvällarna) men under dagtid så tänkte jag inte så mycket på det. Jag kunde se glädjen i saker och jag kunde leva livet och längta till olika saker. Så fort operationen var klar var jag världens lyckligaste människa, jag var så glad att det äntligen var över och nu skulle jag starta om på riktigt, nu skulle mitt liv vända och jag skulle vara världens lyckligaste tjej. Vilket jag också var efter mina två inflammationer. Den dagen jag fick börja springa igen var jag väldigt lycklig. 
 
Innan denna operation är det som ett mörker som ligger över mig konstant. Jag har ingen dödsångest längre eftersom jag vet att jag klarar av att bli sövd. Nu är jag rädd för hur jag ska må efter operationen. Efter förra var jag mer taggad än någonsin på att kämpa mig tillbaka. Men denna gång känns allt så meningslös och 6 månader rehab tär fruktansvärt mycket på psyket och det är jag rädd för, jag vill inte uppleva det igen. Jag vill inte. Jag vill verkligen inte. Man har så mycket press från skolan och samtidigt ska jag se ut som en bikinimodell samtidigt som jag inte får träna hur mycket jag vill eller ens hur jag vill pga knät. Förra gången hade jag så mycket problem med psyket att jag höll på sluta äta. Jag mådde så dåligt över att inte kunna träna och jag vill inte att det ska hända igen. 
Grejen är den att jag är inne i ett så pass mörker att jag inte ens kan se framemot att flytta ihop med den killen jag älskar mest i hela världen och som jag vill spendera resten av mitt liv med. Jag tvivlar inte men jag känner ingen glädje för att jag är så rädd för att jag ska måsta må så här i 1 år till. Jag vill bara vara den vanliga glada Sanna. När jag är så här rädd och uppstressad över operationen så drabbas min IBS väldigt mycket så det innebär i sin tur frånvaro från skolan som jag absolut inte har råd med. 
 
Ni får inte missuppfatta mig nu. Jag har jättemånga saker att vara tacksam över, jag har en fantastisk familj, en fantastisk pojkvän och underbara vänner men ibland så tar mörkret över ändå. Till er mina vänner som läser detta, jag är er evigt tacksam att ni stannar kvar hos mig även om jag inte visar så mycket kärlek just nu och jag är inte mindre tacksam för er bara för att jag mår så här. Jag är så tacksam för mitt liv men har så svårt att inse hur bra jag har det då jag är otroligt rädd. Jag är rädd och jag är less. Så förlåt. 
 
 

2016-01-14 | 20:40:16 | | 0 Kommentarer

Smoothie-kväll

Ikväll har jag gjort en riktig energiboozt, en smoothie med spenat, banan, mandarin (ska egentligen vara apelsin men vi hade ingen hemma), havremjölk, kiwi och ingefära! Jag gör allt i min makt nu för att inte bli sjuk innan operationen som är om 9 dagar.....
Havremjölk är någonting som jag inte har druckit så mycket av men då det är mycket mer skonsamt för min mage så tror jag att jag ska börja köra på det framöver! Chiafrön är nåogt jag har tänkt prova väldigt länge nu, en chiapudding gör jag utav fröna. Det sägs ska vara bra för IBS och jag har länge letat efter en frukost som passar mig! Så nu får vi hålla tummarna!
Så ser den ut i slutet!! Den smakade inte jättebra men hoppas den hjälper mot förkyldning! Chiafröna står i kylen och väntar till imorgon! 
 
 

2016-01-11 | 22:17:23 | | 0 Kommentarer

Ansiktsmask

Igårkväll gjorde jag och Joel ansiktsmask som sved som tusan, därav den ledsna minen på mitt face. Joel la på masken även på skägget och på ögonbrynen (haha) och vi insåg inte att hans mask skulle man slita av medans man bara kunde tvätta bort min. Han la även på det på halsen men det blev så tunt lager på halsen så det såg ur som han hade flagnat så det blev lite svårt att få bort allt. Men nästa gång sa vi att vi ska hoppa in i duschen direkt efter så man får känna att man har fått bort allt från ansiktet. 

2016-01-10 | 18:05:00 | | 0 Kommentarer

De senaste dagarna

Jag och Joel kom hem till Skellefteå i Onsdags och då väntade jobb för min del på arenan sen hann vi inte så mycket mer än så. I torsdags gjorde vi inte så mycket, det var skönt med en dag då vi inte gjorde så mycket utan bara hämtade krafter. Sen på fredagen var tanken att vi skulle in och shoppa inredning men min mage bestämde att det skulle inte hända. Lyckades ta mig iväg en snabbis på kvällen för att hämta den nya kameran och lämna in min telefon. Igår (lördag) så redigerade jag vloggen och la upp den på bloggen, sen så såg vi hockey med mamma och syrrorna där skellefteå slog Modo med 2-0. Efter den for jag med mamma och syrrorna på bio, sen väntade en liten myskväll med mitt hjärta. 

Idag är det alltså söndag och näst sista dagen på jullove och jag är så redo för sista terminen på gymnasiet! Joel ska fara tillbaka till Umeå idag efter typ två månader i Skellefteå. Det känns tomt och det känns konstigt. Jag är så van att ha honom nära nu och att man kan komma över när man vill men så ser verkligheten ut. Vi flyttar ju faktiskt ihop om mindre än en månad! Idag väntar storstädning av mitt rum, garberob och hela köret. Valde att göra det nu eftersom jag inte kommer orka det efter operationen. Vid 16-tiden ska vi på kalas till min kusin som fyller 20 år imorgon! Därefter åker jag till Umeå för jag ska ha ett litet möte i Umeå imorgon! 
Hörs senare!

2016-01-10 | 11:17:36 | | 0 Kommentarer

Vlog - inköp

 
Kolla i HD för bästa kvalité

2016-01-09 | 16:34:04 | | 0 Kommentarer

Ny kamera igen!

Hejhopp!
Jag var idag och bytte ut min kamera mot en annan modell, jag ville ha en kompakt systemkamera och den andra var en digital variant. Den nya har också en funktion som gör att jag kan se mig själv när jag filmar på mig själv. Jag kan vinkla upp displayen!
 
Detta är den nya:
Jag hade tänkt spela in en vlog imorgon, vi har inte så mycket planer men tänkte att det skulle vara mysigt att visa lite från en vanlig vardag!

2016-01-07 | 19:17:56 | | 1 Kommentarer

Mindfulness

Köpte mig en mindfulnessbok i somras som jag använde en del i sommar och inte har använt på ett tag. Men i veckan såg jag den här boken hemma och tänkte på hur viktigt det är att man sätter sig ner och bara slappnar av och tar det lugnt en timme eller två. För er som har lätt att bli stressade kan jag varmt rekomendera denna bok. Jag har hela mitt liv varit väldigt lättpåverkad av stress och jag har aldrig hittat ett sätt att varva ner, jobbigast är på kvällarna då man nästan kan känna sin egen puls slå. Då kan det vara perfekt att ta upp en sån här bok och hamna i en annan värld där varken tid eller stress existerar. Jag vet att när jag och mamma satt med boken i stugan i somras och ritade så kollade vi på klockan efter och det som hade känts som 10 mintuer var i själva verket en hel timme. Böckerna finns att köpa på bokia (bland annat).

2016-01-05 | 17:51:00 | | 0 Kommentarer

Umeås bästa sushi

Var somsagt på arbetsintervju idag och det gick väldigt bra. Sedan drog vi till ålidhems sushibar som har Umeås (världens) bästa sushi. Mätta och belåtna tar vi nu vårat pick och pack och rullar vidare mot Skellefteå!

2016-01-05 | 11:43:51 | | 1 Kommentarer

Ett kallt och snöigt Umeå

Vaknade upp till ett snöigt Umeå. 
Här är då mitt framtida gym som jag ska börja träna på diekt vi har flyttat, mestadels rehab till en början. 

Jag och Joel åkte ner till Umeå igårkväll då han har två skoldagar att avklara här innan han är ledig igen fram till måndag nästa vecka. Det passade egentligen perfekt då jag ska på arbetsintervju i Umeå imorgon, håll tummarna! Vi kom fram vid halv 5 och for då och handlade mat, lagade mat och sen myste vi bara hela kvällen, skönt med lite ensamtid efter att ha varit hemma i typ två månader. Idag var tanken att jag skulle upp i tid och fara och träna, handla och städa men sov lite längre än planerat men hann ändå besöka gymet som då kommer bli mitt framtida gym! Hann också handla innan Joel kom hem och det blev fläskfile med klyftpotatis, vi bjöd även över Joels klasskompis Victor. En riktigt mysigt dag helt enkelt.
Nu ska jag ladda upp inför intervju imorgon och sedan bär det av hemåt igen! (Snart får jag äntligen kalla detta för mitt hem). 

2016-01-04 | 21:03:43 | | 0 Kommentarer

Ny säng och soffa från Mio

Här ovan ser ni vår nyinköpta soffa från Mio, den heter Nevada. Joel var i Umeå när det var dags att köpa en ny soffa och säng så det var jag och mamma som fick bestämma. Jag var otroligt sugen på den ljusare varianten men hade vi valt den hade vi inte fått hem soffan förrän i februari eller sent i januari. Grejerna har vi inte kunnat ta till lägenheten eftersom vi inte har fått nycklarna eller något än men vi har dom i tryggt förvar i alla fall. Det fanns två olika alternativ att välja på, att ha med två divner eller en och skulle man ta två skulle det bli 1000 kr dyrare. Det var inte priset som styrde denna gång utan det var att utrymmet för bordet blev väldigt litet och vi skulle måsta ha ett väldigt litet soffbord, så vi körde på en divan. 
 
 
Så skulle man såklart ha en säng också, som jag och mamma bestämde också. Jag och Joel var inne på SOVAs butik på solbacken och provade fem olika typer av sängmodeller, där han kollade om vi låg ergonomiskt rätt i dom, vilket jag gjorde i alla sängarna. Så det var mer vad Joel kan ha för säng så han inte ska få ont i ryggen. Vi beställde en säng för 15000kr från SOVA och betalade en handpenning om vi skulle ångra oss. Dagn efter gick vi in på Mio och fick då både en säng och en soffa för lika mycket pengar som bara en säng kostar på SOVA. Det var dock lite svårt att veta vad Joel ville ha då han inte var med men jag visste att han inte ville ha en för mjuk säng (som jag vill ha dock) så jag tog en mittemellan som jag tror blir jättebra!
 
Jag förstår att man kan tänka att en säng ska man ha länge och man måste ha en bra säng. Men vi kände att så länge den funkar och vi ligger bra i den så kan vi faktiskt vänta några år till vi båda två har fast jobb innan vi köper en väldigt dyr säng. 
 
 

2016-01-04 | 11:35:52 | | 0 Kommentarer

Tre bilder från nyårsafton

Insåg nu i efterhand att jag knappt tog några vanliga bilder på nyårs, det mesta bestod av filmande. Jag är nöjd med kameran än så länge, min systemkamera är dock betydligt bättre och den kommer användas de gånger jag orkar släpa på en stor kamera! Den är väldigt lätt att förstå sig på också vilket är ett stort plus. Jag hade en fantastisk nyårsafton, hoppas eran var lika bra och att ni gillade filmen. 

2016-01-03 | 18:54:38 | | 0 Kommentarer

VLOG - NYÅRSAFTON 2015

 

2016-01-02 | 21:12:02 | | 0 Kommentarer